Prusa heeft naast de eigen hardware waarin de open-source route ook echt aanwezig is ook een eigen open-source slicer gemaakt die steeds actief wordt bijgewerkt waardoor er nieuwe features ontstaan in deze slicer.
Op de website van Prusa kun je de meest actuele release-versie vinden en downloaden voor Linux, MacOS en Windows.
Omdat deze slicer open source wordt ontwikkelt kun je ook meekijken en helpen ontwikkelen op de Prusaslicer github pagina. Hier kun je ook de test-releases downloaden en testen.
Tips:
Software updates installeren
Prusa zorgt er nog steeds voor dat de slicer actueel is en er komen regelmatig nieuwe en goede updates uit: op tijd upgraden van Prusaslicer helpt echt je prints nog beter te maken.
Output-placeholders
De PrusaSlicer gcode-name template aanpassen is omdat je dan details van een printje te weet na het slicen en ook later dezelfde gcode kan gebruiken.
standaard al best veel in de gcode-template aanwezig:
te vinden in PrusaSlicer: 1{print-settings} 2{kies profile} 3{output-options} 4{Output format}
{input_filename_base}{layer_height}mm{printing_filament_types}{printer_model}{print_time}_.gcode
Nog handiger is om ook de filament-soort, de totale kosten, het gewicht aan filament en de lengte van filament ook gelijk in de filename toe te voegen en gelijk het een en ander af te ronden met de round-routines anders krijg je erg specifieke gegevens en worden je bestandsnamen nog langer
{input_filename_base}{layer_height}mm{printing_filament_types}{printer_model}{print_time}{round((total_cost100.0))/(100.0)}EUR{round((total_weight100.0))/(100.0)}gram_{round((used_filament*100.0))/(100.0)}m.gcode
Je kan nog meer aanpassen: List of placeholders | Prusa Knowledge Base (prusa3d.com)
let wel op:
Je moet dit per print-profile apart instellen en opslaan.
Er is geen overall setting die dit in een keer overal instelt…