Om bezoekers wat achtergrond mee te geven over ons Fablab en ze een overzicht te geven van materiaalkosten hebben we een klein formulier samengesteld.
Dit formulier is gemaakt in twee aparte programma’s dus daarom zijn er losse PDF-bestanden. Daarnaast is er een PDF met beide gecombineerd, om makkelijker te printen met een duplexer.
Printen met een duplexer:
- Druk “fablabformulier-gecombineerd.pdf” af met de “two sided short edge” (of “two sided tumble”) optie en het liefst zonder (automatisch) schalen.
- Snij het in tweeën langs het lijntje op de tekstkant.
Printen zonder duplexer:
- Druk “fablabformulier-voorkant-info.pdf” een x aantal keer af, liefst ongeschaald.
- Draai het papier 180 graden (om z as), waarbij dezelfde zijde boven blijft.
- Druk dan “fablabformulier-achterkant-kosten.pdf” dezelfde x aantal keer af, ook liefst ongeschaald.
- Snij het in tweeën langs het lijntje op de tekstkant.
De gecombineerde file is gemaakt met:
pdfjam --fitpaper true --outfile 'fablabformulier-gecombineerd.pdf' 'fablabformulier-achterkant-kosten.pdf' 'fablabformulier-voorkant-info.pdf'
Let op! De prijzen in dit document zijn mogelijk niet meer actueel, dus controleer die altijd even voordat je nieuwe formulieren print. De laatste prijzen zouden op de pagina Kosten, tegenprestatie en borg moeten staan.
Van de voorkant is de bewerk-bare versie verloren gegaan, maar hieronder staat een (al licht verbeterde versie van) de tekst. Wil je wijzigingen maken, gebruik dan onderstaande tekst (en upload het bewerkbare document daarna hier). Wellicht is het ook goed om de voor en achterkant samen te voegen in een enkel document met twee pagina’s en de verdubbeling van content niet in het originele document maar in een latere bewerking te doen…
Welkom bij FabLab Amersfoort!
Fablab Amersfoort is een open werkplaats met digitaal gereedschap. Je bent van harte welkom om onze machines te gebruiken voor je eigen projecten. We hebben ondermeer lasersnijders, 3D printers, een stickersnijder en een frees. Er zijn altijd begeleiders aanwezig die je op weg kunnen helpen maar het echte werk moet je zelf doen. Ons lab is opgezet door enkele enthousiastelingen die zijn gaan zoeken naar betaalbare digitale machines en zelf geld bij elkaar hebben gelegd om dit te financieren. We draaien nog steeds helemaal zonder subsidie en dat willen we graag zo houden. Daarom werkt het in dit lab misschien net ietsje anders dan je misschien gewend bent bij andere FabLabs.
Elke week kun je tijdens de open inloop uren bij ons terecht. Als je gebruik wilt maken van één of meerdere machines betaal je bij binnenkomst 50 euro contant. Dat bedrag kun je weer terugverdienen door diezelfde dag nog op je eigen manier een bijdrage te leveren aan het lab. Dat kan bijvoorbeeld door financieel bij te dragen, dat gebruiken we dan om de huur van het pand te betalen, de kachel te stoken en onderhoud aan de machines te verrichten. Maar omdat we willen dat het Fablab toegankelijk is en door zijn bezoekers gedragen wordt kun je ook bijdragen door bijvoorbeeld je kennis te delen door het schrijven, vertalen of verbeteren van een handleiding of het delen van je ontwerp op zo’n manier dat mensen na jou er wat aan hebben.
Aan het eind van de dag wordt de balans opgemaakt. Als we vinden dat je genoeg hebt gedaan om het FabLab draaiende te houden dan kun je je bijdrage terug krijgen. Je kunt natuurlijk altijd een gedeelte achterlaten als donatie.
Hup, aan de slag!