De War Badge
Actuele versie: http://fablabamersfoort.nl/nl

Welkom

Lasersnijders buiten gebruik
Helaas zijn beide lasersnijders buiten gebruik wegens een defecte koeling. We proberen dit zo snel mogelijk op te lossen.
 
FabLab 's avonds gesloten op dinsdag 15 januari
Wegens onderbezetting is het FabLab gesloten op dinsdag 15 januari 18:00-22:00.
 
FabSkills
 
Aan het begin van de zomer vindt de volgende FabSkills-cursus plaats. Data worden nog bekend gemaakt. In zes avonden van 20:00 tot 22:00 leer je de machines, software en technieken in het Fablab beheersen. Je kunt dan 3D ontwerpen en 3D printen, 2D ontwerpen en met de lasersnijder omgaan, je eigen T-shirts bedrukken en je maakt kennis met de cnc-frees.

De cursus kost 250 euro voor 6 lessen (elke woensdagavond), of is gratis als je na afloop vrijwilliger wordt in het FabLab. Wil je alvast op de lijst met geïnteresseerden? Meld je dan aan bij kvriet [apenstaartje] gmail [dot] com (subject: FabSkills-cursus) (Katrien).
 

Zelf je t-shirt bedrukken, zelf hout lasersnijden of zelf 3D-printen?

FabLab Amersfoort is een open werkplaats met digitaal gereedschap waar je gebruik van mag maken. We hebben een 3D-printer, een lasersnijder en een vinylsnijder om stickers mee te maken. Al deze machines werken met opensource software. Je kunt thuis iets ontwerpen en dit zelf maken op het Fablab. Het is de bedoeling om zelf aan de slag te gaan met de machines. De instructies van de apparaten vind je op deze website. Onze FabLabmanagers helpen je natuurlijk graag als je er niet helemaal uitkomt.

FabLab wereldwijd

FabLab is een wereldwijd initiatief. De uitgangspunten van alle FabLabs staan in de Fabcharter. Open toegang, eigen verantwoordelijkheid en het delen van kennis en ontwerpen staan centraal. FabLab Amersfoort draait zonder subsidies.

Kosten, tegenprestatie en borg

In ruil voor het gebruiken van de machines verwachten we een tegenprestatie, met waardebepaling achteraf. Die tegenprestatie kan op verschillende manieren worden ingelost. Je kan bijvoorbeeld jouw expertise inzetten op het FabLab of een financiële bijdrage leveren. Daarnaast kun je je ontwerp delen met de community.

Zodra je met de machines aan de slag gaat, betaal je €50 bijdrage en mag je het materiaal gebruiken. Het verbruikte materiaal zoals hout, stickers en filament, koop je tegen kostprijs. Als je klaar bent met de machines, kun je bij de FabLabmanager aangeven hoe je wilt bijdragen. Afhankelijk van je ervaring kun je je inleg (gedeeltelijk) achterlaten, of een ander klusje doen.

Het is ook mogelijk om het FabLab af te huren voor een groter project, een vergadering of iets anders. Daar zijn wel kosten aan verbonden.

Openingstijden Amersfoort

FabLab Amersfoort is elke dinsdag open van 10:00 tot 22:00 uur (entree tot 21:00 uur) en elke eerste zaterdag van de maand van 10:00 to 18:00.
 

Blog bouw 3D beton printer